Ο Πάνος Δήμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Μεγάλωσε βλέποντας το πάθος του πατέρα του για τη μαγειρική και την ικανότητά του να αυτοσχεδιάζει νόστιμα γεύματα από οτιδήποτε, καθώς και τη γιαγιά του που συνήθιζε να μαγειρεύει εκπληκτικά πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Με βάση αυτά τα πρότυπα και την έμπνευση, ο Πάνος αποφάσισε να εγγραφεί στη σχολή μαγειρικής Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) του Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού στη Ρόδο.

Αφού αποφοίτησε και έκανε κάποια πρακτική άσκηση στη Ρόδο, ο πρώτος του σεφ, Patrick Van Velzen, του έδωσε την ευκαιρία να ενταχθεί στην ομάδα του εστιατορίου ‘t Amsterdammertje (*Michelin) στην Ολλανδία, ξεκινώντας αυτή την καριέρα στο εξωτερικό που συνεχίζεται ακόμα και τον έφερε να εργαστεί σε παγκοσμίου φήμης εστιατόρια στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική όπως : Arola Gastronomic Restaurant στην Ελβετία, Lasai Restaurant (* Michelin) στη Βραζιλία, Dinner by Heston Blumenthal (**Michelin) στο Ηνωμένο Βασίλειο, Relae Restaurant (*Michelin) στη Δανία κ.λπ. Από το 2018 έως σήμερα, ο Πάνος Δήμου είναι μέλος της ομάδας στο εστιατόριο El Celler de Can Roca (*** Michelin και #1 στη λίστα The World’s 50 Best Restaurants το 2013 και το 2015). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Πάνος ήταν chef de partie στα τμήματα κρέατος, ψαριού και παραγωγής, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι σεφ της μαγειρικής ομάδας Έρευνας και Άνάπτυξης στο El Celler de Can Roca.