Κονταράτος Δημήτρης

MEET the CHEF:

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος, του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημόσιου ΙΕΚ ΟΤΕΚ Μαγειρικής Τέχνης Ρόδου.Με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε Θέματα Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Τροφίμων και με τα οποία Δραστηριοποιείται για αρκετά χρόνια, ενώ αργότερα αλλάζοντας κατεύθυνση προς τη Μαγειρική, απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ρόδου.

Σε αναζήτηση εμπειριών έχει ταξιδέψει σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μέρη όπως στα: Noma στην Κοπεγχάγη και Kofler & Kompanie στη Γερμανία, δουλεύοντας στο κομμάτι της μαγειρικής αλλά και στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας στο φαγητό, μαζί με τους Rene Retzepi, Νuno Mendes, Juan Amador, Adam Byatt, Τim Raue και άλλους.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, δουλεύοντας και κάνοντας συνεργασίας με αξιόλογα Εστιατόρια, Bar και Ξενοδοχεία (The Black Adder Pub, Esperos Village, Rattan Cuizine & cocktail, 10gr Wine Bar, Θαλασσινός Κήπος, Lindos Blu Luxury Suites, Lindos Aqua Terra και σε bar με επιστημονική και συμβουλευτική επιμέλεια σε θέματα νέων τεχνολογιών: Baba Au Rum (Αθήνα), το Kuchiko (Σύρος) Home Sea Side (Κρήτη)). Από τον Απρίλιο του 2024 είναι Chef Patron του αστικού Φαγοπωλείου ΛΑΚΑΝΗ – Μαγειρικό Τεχνουργείο
🔗 https://www.lakani.gr/

Στο χώρο της έρευνας δραστηριοποιείται μέσω του εργαστηρίου του «Giafka R&D Studio», έχοντας σημαντικές συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με σπουδαίους Chef και Bartenders. Έχει εκδώσει 2 βιβλία με τίτλους «TH3_GastroBook» και «Η σχετικότητα θ/t μέσα σε μία σακούλα», ενώ άφθονο είναι το συγγραφικό έργο σε ανέκδοτα εγχειρίδια και βοηθήματα όπως ενδεικτικά είναι το «Liquid Gastronomy» και το «Εφαρμοσμένη Μαγειρική»


ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ