Ο Τάσος Στεφάτος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κεφαλονιά, στα Επτάνησα, είναι σεφ. Έλαβε το μεγαλύτερο μέρος της μαγειρικής του εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και σε εστιατόρια σε ολόκληρο τον κόσμο όπως το Vendome στη Γερμανία, το Martin Berasatequi στην Ισπανία, το Atera στη Νέα Υόρκη και άλλα. Έχει εργαστεί σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά εστιατόρια ως σεφ de partie: Spondi [2 αστέρια Michelin], Pil Poul [1 αστέρι Michelin]; ως sous-chef: Hytra [1 αστέρι Michelin]; και ως chef de cuisine: Hytra [1 αστέρι Michelin], Blue Hytra [1 αστέρι Michelin] και Botrinis [1 αστέρι Michelin] . Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάστηκε ως Executive chef στα πολυτελή boutique ξενοδοχεία & resorts Canaves Oia στη Σαντορίνη.
Η φιλοσοφία της κουζίνας του χαρακτηρίζεται από την αγάπη του για την απλότητα της πρώτης ύλης τροφίμων. «….Για να καταλάβεις πρέπει να γυρίσεις πίσω…..» σε γεύσεις και μυρωδιές που σου δίνει απλόχερα η γη. Η μαγειρική του επιδιώκει να διατηρήσει την πρώτη ύλη όσο πιο αυθεντική γίνεται, παίρνοντας το καλύτερο μέρος από αυτήν. Στο τραπέζι του τονίζεται η αυθεντικότητα των γεύσεων. Ένας από τους στόχους του και το μεγάλο του όνειρο είναι η ελληνική κουζίνα να πάρει τη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια γαστρονομία.