Ο Μιχάλης έχει συνδέσει το όνομά του με το πάντρεμα αυθεντικών μεσογειακών γεύσεων και την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας.

Διετέλεσε chef του εστιατορίου Abovo, και έχει βραβευτεί με έξι  χρυσούς σκούφους. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική επί 18 χρόνια, στην διαδρομή της οποίας πέρασε από εμβληματικές κουζίνες της χώρας, όπως αυτές της Σπονδής και του Πίλ Πούλ, αλλά και του εξωτερικού στη Δανία και στη Νέα Υόρκη .

Σήμερα είναι ο chef του εστιατορίου Premiere στο ξενοδοχείο Intercontinental, ενώ παράλληλα διδάσκει στη σχολή μαγειρικής Le Monde.