Ο Θάνος σπούδασε Οικονομικά και τίποτα δεν έδειξε ότι θα πετύχαινε στις κουζίνες μέχρι τη στρατιωτική του θητεία όπου συνειδητοποίησε ότι απολάμβανε τα σχόλια των συναδέλφων του για το φαγητό του. Ανακαλύπτοντας τα πάθη του ήταν η στιγμή που αποφάσισε να τελειοποιήσει την τέχνη της μεγειρικής. Οι σπουδές του στην μαγειρική και ορισμένες θέσεις εργασίας σε τοπικά εστιατόρια τελείωσαν με πρακτική άσκηση σε ένα εστιατόριο που στόχευε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin. Τότε προέκυψε ένας διαγωνισμός αρχιτεκτονικής σοκολάτας όπου και κέρδισε την 3η θέση παγκοσμίως. Μετά από ένα ταξίδι στην Ευρώπη και την Αμερική σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να εργαστεί σε ένα εστιατόριο που έχει ήδη βραβευτεί με αστέρι Michelin, και αφού έστειλε πολλές αιτήσεις πήρε την πρώτη του δουλειά στο Geranium όπου kai παρέμεινε για τρία χρόνια δουλεύοντας σε διάφορα πόστα της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένης της ζαχαροπλαστικής. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο εστιατόριο Hytra, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην προσφορά του Rasmus Kofoed να επιστρέψει στο Geranium ως Βοηθός Επικεφαλής Σεφ όπου είναι και εργάζεται μέχρι σήμερα.