Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Οι ζωηρές παιδικές αναμνήσεις του από την ελληνική ύπαιθρο, το ψάρεμα τα Σαββατοκύριακα, οι εξερευνήσεις του στη φύση, η κουζίνα της μητέρας του επηρέασαν την μαγειρική του φιλοσοφία, η οποία περιστρέφεται γύρω από τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα.

Αφού τελείωσε τη σχολή Le Monde συνειδητοποίησε πως η επαγγελματική ζωή του θα ήταν πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομία. Είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε πολλά και σημαντικά εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δίπλα σε σπουδαίους chef, ενώ συνεχίζει να ταξιδεύει στον κόσμο ως συλλέκτης γαστρονομικών εμπειριών. Από το 2012 είναι Head Chef στο εστιατόριο Aleria, όπου δίνει το ιδιαίτερο μαγειρικό στίγμα του μέσα από πιάτα που εκφράζουν τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος.

Από τη θρυλική Μαγειρίτσα Θαλασσινών μέχρι το αποδομημένο Παστίτσιο, από την πολυσυζητημένη “Xορτόπιτα” μέχρι τα Kεφτεδάκια Ω3, το σιγοψημένο Αρνάκι και τον μοντέρνο “Μουσακά”, ο Γκίκας Ξενάκης αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του.

ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ